- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemTürkiye Dışişleri Bakanlığı rapora tepki gösterdi.. “Raporda TC ve KKTC’nin haklı politikaları...

Türkiye Dışişleri Bakanlığı rapora tepki gösterdi.. “Raporda TC ve KKTC’nin haklı politikaları göz ardı edildi”

- Advertisement -spot_img

 

Avrupa Komisyonu, 2024 yılı Genişleme Strateji Belgesi ile Türkiye dahil tüm aday ve potansiyel aday ülkeler için hazırlanan Ülke Raporlarını dün yayımladı.

Rapora tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanlığı; Raporda Yunanistan ile Rum tarafının hukuk dışı ve maksimalist görüşlerinin yansıtıldığını vurguladı.

Açıklamada, raporda TC’nin ve KKTC’nin haklı politikalarının göz ardı edildiği de belirtildi.

Avrupa Komisyonu, 2024 yılı Genişleme Strateji Belgesi ile Türkiye dahil tüm aday ve potansiyel aday ülkeler için hazırlanan Ülke Raporlarını yayımladı.

Raporun Kıbrıs ile ilgili kısmına Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “2024 yılı Türkiye Raporu’nda, AB’nin özellikle siyasi kriterler ve iç siyasi dinamikler konusundaki haksız değerlendirmeleri reddedildi” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, raporda Yunanistan ve Kıbrıs Rum tarafının gerçeklerle bağdaşmayan, hukuk dışı ve maksimalist görüşlerinin yansıtıldığına işaret ederek, raporun, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin meşru kaygılarını ve haklı politikalarını tamamen göz ardı ettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik formatın yalnızca Ada’daki iki tarafı, üç Garantör gücü ve Birleşmiş Milletleri içerdiğinin altını çizmek isteriz. Gelecekte varılacak herhangi bir çözüm, Ada’daki iki tarafın mutabakatıyla gerçekleşmelidir. AB’nin Kıbrıs meselesine ilişkin olarak, Kıbrıs Rum tarafının tutumunu kayıtsız şartsız yansıtan ve Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarını dikkate almayan açıklamaları, çözüm çabalarına katkıda bulunmamakta ve AB’nin çözüm sürecinde yer almasının neden uygun bir seçenek olmadığını açıkça göstermektedir. AB’nin, üçüncü ülkelerin sınırlarını belirleme görevi veya bu konuda karar verme yetkisi olmadığını da hatırlatırız.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img