- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemSerbest bırakılan gemicilerden bayram mesajı

Serbest bırakılan gemicilerden bayram mesajı

- Advertisement -spot_img

Nijerya’da 10 Türk gemici yaklaşık 1 aydır korsanlar tarafından esir tutuluyordu.

Türk Dışişleri Bakanlığı ve çalıştıkları firma yetkililerinin yoğun çabası sonrası serbest bırakıldılar, yeniden özgürlüğe kavuştular. 

Onların bırakılmasıyla ailelerin de endişeli bekleyişi sona erdi. 

Serbest bırakılan gemiciler, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hem de Dışişleri Bakanlığına teşekkür etti. Kurban Bayramı arifesinde, sevenlerine TRT Haber aracılığıyla “İyi bayramlar” mesajı gönderdi. 

Bayramın ilk günü İstanbul’da ailelerine kavuşacaklar

Gemicilerin özgürlüğüne kavuşmasına dair sürecin detayları da belli oldu.

10 kişi, önce tutuldukları ormanlık alandan alınarak güvenli bir noktaya götürüldü. İzleri belli olmasın diye bir gece burada kaldılar. Ardından yoğun güvenlik önlemi altında başkent Abuja’ya geçtiler.

10 gemici, sabaha karşı İstanbul Havalimanı’nda aileleri ve firma yetkilileri tarafından karşılanacak, bayramın ilk gününde sevdikleriyle hasret giderecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan telefon

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Ulueren aracılığıyla Türk gemicilerle telefonda görüştü.

Görüşmede gemicilere, “Geçmiş olsun” dileklerini ileten Çavuşoğlu, “İnşallah Rabb’im bir daha böyle bir şeyi başımıza getirmez. Süreci bizzat yakından takip ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız da yakından takip etti.” dedi.

Çavuşoğlu, daha önce Nijerya’da kaçırılan 4 Türk vatandaşının da kurtarıldığını hatırlatarak, “Sizler de kurtuldunuz ve inşallah ailelerinize kavuşursunuz. Çok geçmiş olsun. Hayırlı yolculuklar, bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber: Yasemin Küçükkaya, Altuğ Acer

Görüntü: Faruk Ölge

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz