- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKıbrıs"Devlet makamı eliyle kaçakçılık mı?"

“Devlet makamı eliyle kaçakçılık mı?”

- Advertisement -spot_img

Lapta Marina ihalesi için geldiği yalanı ortaya atılan ancak gizlenen bir amaçla ülkeye özel izinle, gümrük kontrolsüz, denetimsiz ve karantina kuralsız giriş yaptığı ortaya çıkan iş insanı bir açıklama yaptı ve gündem değiştirmeye çalıştı.

İddiaya göre, bu açıklamayı bahse konu şirkete Turizm Bakanı Ünal Üstel yaptırdı.

Şirket sahibi Marina ihalesinden vazgeçtiğini açıkladı ve “Lapta bölgesi önemli bir turizm yatırımını kaybetmiş oldu” dedi.

Yalana bak.

Halbuki olayın patlak verdiği gün Lapta Belediye Başkanı ile görüştüm. Ülkeye geldiklerinde kesinlikle kendisi ile görüşmediklerini, geldiklerinden bile haberi olmadığını ve gelişlerinin ihaleyle alakası olmadığını çünkü ikinci yüksek teklifi atan şirket olduğunu dolayısıyla birinci sıradaki şirketin imzalamaması halinde ihalenin ancak bu ikinci şirkete kalabileceğini anlattı.

Yani sırf gündemi değiştirmek için “Lapta bölgesi önemli bir turizm yatırımını kaybetmiş oldu” şeklindeki ajitasyonu çok yapay.

Peki şimdi ülkeye geldikleri öğrenilince niye ihaleden vazgeçiyorlar ki?

Yasa dışı yollardan bahse konu kişileri ülkeye sokanların, bu ihaleyi konu şirketin alması için iş çevirme niyeti mi vardı?

1. hak sahibi olan şirketin ekarte edilmesi ve ihalenin buna kalması için ayak oyunları yapılacaktı herhalde ama olay patlak verince oyun bozuldu.
Fakat olayla ilgili ciddi iddialar ortalıkta kol geziyor. Ülkeye hafta sonu gelen misafirlerin ülkeye çok büyük miktarlarda para soktukları iddiaları var.

Yani kaçak para!

Çünkü bizim Maliye Bakanlığı’na bağlı Gümrük Dairesi, Ercan’da bu özel uçağı kontrol etmedi.

Peki şimdi uçakta çok büyük meblağlarda paranın ülkeye getirildiği iddialarını kim temizleyecek?

Bu bir şaibe!

Hatta ve hatta Bakanlar Kurulu’na “Lapta Marina ihalesi için ülkeye gelmesi gerektiği” yönünde Bakanlar Kurulu’na yanıltıcı önerge götürdüğü söylenen Turizm Bakanı Ünal Üstel’in de iddiaya göre bu “kaçakçılığa” kol kanat germesi ve zemin hazırlaması için çok  ciddi miktarda rüşvet aldığı da konuşuluyor.

Bunların tümü birer iddia yani ŞAİBE! Nedir şaibe? Kusur, leke, kir ayıp.

Evet, bunlar sadece bir iddia, ama bu iddiaların araştırılması gerekmez mi? Özgürgün hakkındakiler de birer iddiadan ibaret değil miydi?

Peki hakkında şaibeler olan Hüseyin Özgürgün’e araştırma ve dokunulmazlık kaldırma var da bazılarına yok mu?

Bakanlar Kurulu’na öneri götüren; Meclis kürsüsünden canlı yayında kamuoyuna “marina ihalesi için geldiler” yalanını attığı Lapta Belediye Başkanı’nın açıklamasıyla ortaya çıkan Turizm Bakanı Ünal Üstel ile ilgili bir araştırma komitesi oluşturulmayacak mı?

Yani benim bir vatandaş ve gazeteci olarak merak ettiğim, “devlet makamı eliyle kaçakçılık” ve “rüşvet” iddiaları soruşturulacak mı?

Yoksa unutulup üstü kapatılacak mı?

Gerçeklerin ortaya çıkarılması için basın, muhalefet ve de hükümet yetkilileri seferber olacak mı?

Şeffaflık, hesap verebilirlik, temiz yönetim ilkeleri uygulanacak mı? Yolsuzluk ve hukuksuzluk varsa gereği yapılacak mı?

Kısacası, belki bu iddialara ben inanmıyorum ama şeffaflık ilkesi gereği bu şaibelerin araştırılması gerekmez mi?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img