- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemEkonomik gücü yetersiz şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesine yönelik imzalanan iş...

Ekonomik gücü yetersiz şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesine yönelik imzalanan iş birliği protokolü uzatıldı

- Advertisement -spot_img

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında ekonomik gücü yetersiz şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesine yönelik imzalanan iş birliği protokolü uzatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yer alan protokol imza töreninde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı imza koydu.

2018 yılından beri yürürlükte olan protokol; şiddete, cinsel sömürüye veya istismara maruz kalan, boşanma davası açmak için yeterli maddi imkanı bulunmayan kadınlara; koruma emirlerinin alınması ve boşanma davalarının açılıp yürütülmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi aracılığıyla ve onayıyla ücretsiz adli yardım desteği sağlanmasına imkan tanıyor.

Adli yardım desteği kapsamında, ekonomik gücü yeterli olmayan şiddet mağduru kadınlara Kıbrıs Türk Barolar Birliği tarafından Aile (Evlenme Ve Boşanma) Yasası kapsamında yapılan koruma emri başvuruları, istidaları ve boşanma davaları hususunda hukuki destek veriliyor.

Protokol imza töreninde konuşan Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Birlik ile Bakanlık arasında süren işbirliğinin adli yardım bakımından örnek teşkil eden çalışmaların yaygınlaşmasında önemli olduğunu dile getirdi ve ülkemizde tam anlamıyla daha geniş bir adli yardım sistemi kurulmasını diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında, beş yıldır Barolar Birliği ile devam eden işbirliğinin ihtiyaç duyulan başka alanlarda da hayata geçirilmesi için ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet konusunda toplumun daha duyarlı ve bilinçli olmasının önemli olduğuna işaret eden Taçoy, ilerleyen günlerde Bakanlığı tarafından kadının toplumdaki yeri ile ilgili, bir takım çalışmalara başlayacaklarını , sivil toplum örgütleriyle dayanışma içinde bu işbirliğini daha da ileriye taşımayı arzuladıklarını söyledi.

Protokolün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bugüne kadar 176 şiddet mağduru kadına Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından ücretsiz adli yardım desteği sağlandı.

Adli yardım desteğine nasıl başvurulabilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü ve Şubelerine ya da Bakanlık Sosyal Medya hesaplarına başvurarak adli yardım desteği konusunda bilgi alınabilir.

 

SM/BRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img