- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemGenel Kurul’da milletvekilleri söz alarak program üzerindeki eleştiri ve önerilerini ortaya koyuyor

Genel Kurul’da milletvekilleri söz alarak program üzerindeki eleştiri ve önerilerini ortaya koyuyor

- Advertisement -spot_img

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Hükümet Programı’nı görüşmek üzere toplandı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısı, Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Zorlu Töre başkanlığında saat 10.40’ta başladı.

Genel Kurul’da ilk sözü alan HP Genel Başkanı Kudret Özersay, programda personel istihdamına ilişkin ifadeler ve bazı dairelerin eksik kadrolarına yer verildiğini söyleyerek, bir önceki yıla göre belirlenen rakam üzerinde istihdam yapılamayacağını, geçici ve Kamu Hizmeti Komisyonu üzerinden olmayan ve ihtiyaç bulunmayan alanlardaki istihdamlara karşı olduklarını söyledi.

Ülkede döviz kaynaklı bir ekonomik gerileme yaşandığını ve bundan en fazla dar gelirli vatandaşların etkilendiğini de anımsatan Özersay, bir önceki dönemde tartışılan yeni asgari ücretin mevcut durumda da yetersiz kaldığını belirtti.

Özersay, Belediyeler Reformu’nda belediye sayısının azaltılması gibi bir algı oluştuğuna da vurgu yaparak, bunun bazı belediye başkanlarını rahatsız ettiğini söyleyerek bu konuda bir Ad-Hoc komite oluşturulmasını istedi.

Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy’un söylediği gibi ‘proaktif’ bir dış politika izlemesi gerektiğini ve bunu takip edeceklerini de vurgulayan Özersay, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un KKTC’ye bir atıfta bulunduğunu, Kıbrıs Türk tarafı ile Ukrayna’daki durumun benzerliğini dile getirdiğini, bunun da kullanılması gereken bir fırsat olduğunu kaydetti.

Hükümet programında ne söylendiğinden çok ne yapılacağına bakmak gerektiğini belirten Özersay, bunu takip edeceklerini söyledi ve başarılar diledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Devrim Barçın da, KKTC’den çıkışlarda güvenlik gerekçesi ile Türkiye’ye alınmayan kişilere ilişkin konuşarak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bu konuda açıklama yapmadığını ifade ederek, eleştirdi…

Barçın, yılmadan ve yıkılmadan federasyon ve barış demeye devam edeceklerini kaydetti.

Bakanlıklara ve başbakanlığa bağlı daire kurumların dağıtımını da eleştiren Barçın, bu dağılımın doğru yöntemlerle ve kamu verimliliği hedef alınarak değil, koltuk gailesiyle dağıtıldığını savundu.

Hükümetin elektrikte tekli tarifeyi detaylarını açıklamadan Resmi Gazete’de yayımlamasını eleştiren Barçın, zam yapılmadan ancak tarifeyi değiştirerek artışlı faturaların yürürlüğe konulmasının yanlış olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi’nde Hükümet Programı üzerindeki görüşmeler tamamlandıktan bir tam gün sonra, oylama yapılacak.

Program üzerindeki görüşmelerin bugün tamamlanması halinde oylama 2 Mart Çarşamba günü; yarına sarkması halinde ise 3 Mart Perşembe günü yapılacak.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki toplantıya katılanların salt çoğunluğunun evet oyuyla hükümet güvenoyu almış olacak.

Cumhuriyet Meclisi’nin birleşiminde Başkanlık Divanı’nın oluşuma ilişkin karar da okunacak.

Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcısı, idare amiri ve katiplerden oluşan divanla ilgili seçimin grupların mutabakatıyla hükümet programının oylanacağı gün yapılması öngörülüyor.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz