- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemHasipoğlu: Lefkoşa Kaza Mahkemesi, UBP’nin savunmasını ve karşı davasını haklı buldu, Taçoy’un...

Hasipoğlu: Lefkoşa Kaza Mahkemesi, UBP’nin savunmasını ve karşı davasını haklı buldu, Taçoy’un talebini reddetti

- Advertisement -spot_img

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin UBP Milletvekili, Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy’un UBP aleyhine açtığı davayı reddettiğini belirtti.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Hasipoğlu, Hasan Taçoy’un, parti tüzüğünün 6. maddesinin 7. fıkrasının uygulanmasını talep ettiğini, bu maddeye göre, 21 Ocak tarihine kadar üye olanların kurultayda oy kullanması gerektiğini savunduğunu ancak parti olarak bu görüşe katılmadıklarını, tüzüğün 19. maddesinin 3. fıkrasının uygulanması gerektiğini savunduklarını söyledi.

Mahkeme kararını değerlendiren Hasipoğlu, “Bizim savunduğumuz görüşe göre, 21 Eylül’deki kurultay tarihinden itibaren geriye doğru 6 aylık bir süre dikkate alınarak 21 Mart’a kadar üye olanların oy kullanabileceği görüşü dile getirildi.” dedi.

Taçoy’un konuyu mahkemeye taşıyacağını ifade etmesi üzerine, konunun hallolması için mahkemeye müracaatta bulunulduğunu ifade eden Hasipoğlu, şöyle devam etti:

“Buradaki amacımız, kurultay sonrasında partimizin daha önce olduğu gibi mahkemelik olmaması için Taçoy’a kurultay öncesi mahkeme gidelim önerisinde bulundum. Kendisi de bu önerimi kabul etti . Şimdi elimizde ihtilafsız bir üye listesi var. Bu liste, benim daha önce YSK’ya başvurup bana gönderilen mühürlü listedir. Biz bu listeyle kurultaya gidiyoruz.”

Taçoy’un itirazı üzerine konunun mahkemeye taşındığını ifade eden Hasipoğlu, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin UBP‘nin savunmasını ve karşı davasını haklı bulduğunu ve Taçoy’un talebini reddettiğini kaydetti.

21 Mart tarihine kadar üye olan 21 bin üyenin kurultayda oy kullanabileceğini ifade eden Hasipoğlu, tüm UBP üyelerini kurultaya katılmaya davet etti ve kurultayın yarın saat 09.00’da başlayacağını, 11.00’de oylama sürecine geçileceğini belirtti.

Ayrıca, partinin avukatı Ergün Ulunay’a da teşekkür eden Hasipoğlu, kurultay öncesinde üyelik ihtilafının çözülmüş olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img