- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündem‘Üreten Kadın Projesi’ kapsamında ‘Lambousa Eko-Market’ hayata geçirildi

‘Üreten Kadın Projesi’ kapsamında ‘Lambousa Eko-Market’ hayata geçirildi

- Advertisement -spot_img

Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği, Lapta Belediyesi’ne bağlı 14 köyde evlerinde Kıbrıs’a özgü geleneksel üretim yapan kadınların, emeklerini ekonomik değere dönüştürmek için ‘Lambousa Eko-Market’i faaliyete geçirdi.

Eko-Market’te, Lapta, Karşıyaka Kayalar, Sadrazamköy, Hisarköy, Çamlıbel, Kozan, Tepebaşı, Akdeniz, Özhan, Karpaşa, Kılıçarslan, Koruçam ve Geçitköy’de üretilen çeşitli ürünler alıcıyla buluşuyor.

Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sultan Keskinel, Lambousa Ekomarkette, Lapta Belediyesine bağlı 14 köyden gelen geleneksel ürünlerin satışa sunulduğunu ve bölge kadınlarının emeklerinin ekonomik değere dönüştüğünü belirterek, bunun kadınlara kendilerine güvenmeleri, kendi ayakları üzerinde durarak hayatlarını kazanmaları olanağı yarattığını anlattı.

Keskinel,zeytinyağı , çakıstes, zeytin türleri, pekmez, turşu , macun ve reçel çeşitleri, tarahana, el makarnası erişte, köfter , sucuk , çiçek suyu , zivania, badem ve fıstık ezmesi, tereyağ, yoğurt, hellim ve peynir türleri , çeşitli tatlılar, günlük yumurta, köy ekmeği çörek , pilavuna gibi geleneksel hamur işleri yanında, ayrelli, gavcar mantarı ve kırmızı mantar gibi sezonluk ürünlerin satışının da yapıldığı ekomarkette, kısa bir süre sonra, organik üretim yapan bir gencin, üretimi olan sebze ve meyvelerin de raflarda yer alacağını söyledi.

Eko-Market’e en büyük ilgiyi, bölgede yaşayan yabancıların gösterdiğini de dile getiren Keskinel, bu talepten dolayı ve bölgeyi ziyaret edecek turistlere de daha yakın olabilmek için yaklaşık 2 hafta içinde Lapta Oteller bölgesine taşıyacaklarını kaydetti.

Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sultan Keskinel, derneğin hedeflerine de dikkat çekti.

Lapta için büyük önem taşıyan Lapta Hesap İşini yaşatmak yeni nesillere öğretmek ve yaygınlaşmasını sağlamak için dikiş nakış kurslarında kadınlara eğitim verildiğini anlatan Keskinel, ipekböcekçiliğine yeniden hayat vermek için dut ağaçlarını çoğaltmayı, tezgah alarak bir sanatevini hayata geçirmeyi Turunç Çiçeği Şöleni’ni hayata geçiremeyi hedefledikleirni söyledi. BRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz