- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemÜstel: Ülkedeki eğitim istenen noktaya gelene kadar gereken neyse onu yapacağız

Üstel: Ülkedeki eğitim istenen noktaya gelene kadar gereken neyse onu yapacağız

- Advertisement -spot_img

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Kıbrıs Türk Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı tartışıldı..

Anamuhalafet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, 62’inci madde tahtında öğretmenlerin itibarına ilişkin konuşmasında Öğretmenlerimizin istihdamını yapın, sınavları geçen çocukları göreve başlatın!” dedi.

Erhürman, Öğretmen Değişiklik Yasa Tasarısı’nın dokuz aydır beklediğini tam sınavların olacağı dönemde komite gündemine alındığını söyledi.

Kalabalık, yabancı öğrencinin yerli öğrenciden fazla olduğu sınıflarda öğretmenlerin özveri ile ders vermeye çalıştığına işaret eden Erhürman, sorunların öğretmenlerle işbirliği içinde çözülmesi gerektiğini anlattı.

Yasanın komiteye çekilmesini ve öğretmenler ile işbirliği içinde çalışılmasını ve Eylül ayına hazır hale getirilmesini isteyen Erhürman, “ister Temmuz ister Ağustos uzlaşı içinde bir metin olması halinde biz gelip bu yasa tasarısına onay vereceğiz” dedi.

CTP’li vekiller Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun kürsüye çıkmasıyla Genel Kurul salonunu terk etti.

Bakan Çavuşoğlu ile ise yasa ile ilgili tartışmaların uzun süreden beridir yapıldığını, öğretmenlerle istişare edildiğini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, “hangi maddeye itirazınız var hangi maddeyle ilgili şikayetleriniz var şeklinde defalarca çağrı yapmamıza rağmen tek bir madde gerekçeli olarak sunulmadı” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, “Bugün dahi bize bir şikayet veya itirazları olduğunu belirtirlerse değerlendirmeye hazırız, deprem dolayısı ile tedirginliklerden, altyapıdan kalabalık sınıflardan bahsediliyor. Bunlar doğrudur, ancak 40 yılda yapılmadığı kadar tarihin en yüksek sayıda okul yapan hükümetine bu kadar dil uzatılırken yazılanlara da bakmak lazım” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu daha sonra yasada düzenlenmesi tasarlanan maddeleri gerekçeleri ile açıkladı.

Yasa’da branşlarda ülkede öğretmen eksiği olması durumunda öğretmenin birikiminden faydalanmak için yüzde 25 kıstasının konulduğunu, hizmet içi kurslarla ilgili tüzük yapma yetkisi alındığını beliren Çavuşoğlu, öğretmenin tedirgin olacağı bir şey olmadığını ifade etti.

Sendikanın yeni yönetimine eleştirilerde de bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” dedi.

İktidar geldiklerinde 110 öğrenciye kadar Atatürk Öğretmen Akademisi’ne öğrenci alındığına dikkat çeken Çavuşoğlu, AÖA’yı korumak için tasarıya madde koyduklarının da söylenmediğini kaydetti.

CTP’li vekillerin Genel Kurul’a dönmesiyle Genel Kurul’da sesler ve tansiyon yükseldi.

Genel Kurul da daha sonra Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı ele alındı, tasarıya ilişkin komite raporu milletvekillerinin bilgisine getirildi.

Başbakan Ünal Üstel de Öğretmen Değişiklik Yasa Tasarısı ile ilgili konuştu.

Üstel, yasada yapılan düzenlemelerin ülkenin gençlerinin önünü açmak için yapıldığını ifade etti.

Üstel, “Eğer ki bir noktaya gelinmişse, ben de Milletvekili grubumda bu yasanın geçmesine onay verdiysem, bütün diyaloglara rağmen engellemeler olursa, biz bu yasayı geçiririz” şeklinde konuştu.

Belediyeler Reformu’nda da istişareyi önce denediklerini daha sonra ise geçirdiklerini dile getiren Üstel, “Tüm belediyeler daha öncesinde mali sıkıntı içerisindeydi, muhalefetteki bazı belediye başkanları bize teşekkür ediyor” dedi.

Ülkeyi yavaş yavaş tam gün eğitime geçireceklerinin de altını çizen Üstel, “Bir şey varsa konuşalım yangından mal kaçırmıyoruz” ifadelerini kullanarak, ülkedeki eğitimin istenen noktaya gelmesi için hükümet olarak gereken neyse yapacaklarını kaydetti.

Genel Kurul’da daha sonra yasanın genel görüşmesine geçildi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, da ara ara söz alarak milletvekillerinin yaptığı eleşitileri yanıtladı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img