- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemVounous Pişmiş Toprak Sempozyumu tamamlandı

Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu tamamlandı

- Advertisement -spot_img

Çatalköy Esentepe Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu tamamlandı.
Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu Proje Koordinatörü Rauf Ersenal, bu yılki sempozyuma 8 ülkeden 70 sanatçının katılımıyla gerçekleştiğini söyledi.

Çatalköy de bulunan Vounos tarihi Yerleşkesi’nde çıkarılan ve yurt dışına kaçırılan ülkeye ait eserlerin replikalarını yaparak bu kültüre yeniden hayat verdiklerini dile getiren Ersenal, hedeflerinin burada yıl boyu üretim ve ziyaretlerin devam edeceği bir açık hava müzesi ve Tunç Çağı Köyü yaratmak olduğunu söyledi.
Ersenal, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Çatalköy -Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok da sempozyumu ,5 bin yıl önce bu topraklarda var olan Vounous kültürüne yeniden hayat vermek ve ülkeden kaçırılan tarihi eserlerin replikalarını kazandırmak amacıyla düzenlediklerini anımsattı.

Kırok, nihai hedeflerinin 365 gün üretimin devam ettiği, sanatçıların çalışmalarına devam edebileceği, turistlerin vatandaşlar ve öğrencilerin yıl boyunca gezilip görebileceği 365 gün hayatin olduğu bir açık hava müzesi oluşturmak olduğunu vurguladı.

Kırok, “Akdeniz coğrafyasında ilk ve tek olacak, beldeye turistik cazibe katacak Vounous Tunç Çağı Köyü ve Açık Hava müzesini hayata geçirmek için çalışmalara başladık” dedi.

Kırok, projenin hayat bulabilmesi için hükümet, ilgili bakanlık ,Anıtlar Yüksek Kurulu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesinin proje için gerekli olan izin onay ve prosedürleri yerine getirmelerini istedi.
Konuşmaların ardından Kapanış seremonisi gerçekleştirildi.

Sempozyum çerçevesinde üretilen tüm eserlerin kapanış töreninde vatandaşların beğenisine sunuldu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img