- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSporBatıda gülen Lefke

Batıda gülen Lefke

- Advertisement -spot_img

Mustafa BAHADIR

 

Batı bölgesinin iki güzide ekibi Binatlı ile Lefke arasındaki önemli maçta gülen, deplasman ekibi Lefke oldu. İki ekip açısından büyük önem taşıyan maçta ikinci yarı sonuca giden Lefke kendisi için çok önemli bir galibiyete imza attı. Ev sahibi Binatlı ise özellikle ilk yarıda bulduğu net fırsatları gole çeviremeyince, ikinci yarıda rakibinin etkili oyununa engel olamadı ve maçtan yenik ayrılmak zorunda kaldı. Tabi maç öncesi sakatlığı nükseden Alattin’in olmaması da Binatlı’yı defansta olumsuz yönde etkiledi. Dünkü maçta özellikle ikinci yarıda Lefke’den Candy  oynadığı güzel futbol ile takımını galibiyete taşıyan isim olurken, iki golün pasını veren fubolcuydu. Ayrıca kaleci Salih’te yaptığı kritik kurtarışlar ile alınan galibiyette önemli rol oynadı.

Oyunun ilk bölümlerinde her iki ekip de temkinli oynamayı tercih etti. Daha sonra oyuna ağırlığını koyan Lefke rakip kalede etkili görüldü. Yılmaz ve Kasım’ın kaydettiği goller ofsayt gerekçesi ile iptal edilirken, yakalanan diğer pozisyonlardan da deplasman ekibi sonuç alamadı. Kalesindeki tehlikeleri atlatan Binatlı, Moses ve Debola ikilisi ile Lefke defansını oldukça zorladı. Önce Debola boş pozisyonda topu dışarı gönderdi. Ardından Moses’ın al da at dediği pozisyonda Cenkay topu auta gönderdi. İlk yarının uzatma anlarında ise Tuğrul’un gole giden vuruşunu kaleci Salih önleyince Binatlı öne geçme şansını kullanamadı. Eğer bu pozisyonlar golle sonuçlanabilseydi maçın gidişatı daha farklı olabilirdi.

İkinci yarıya daha ofansif başlayan Lefke özellikle Candy’in getirdiği toplar ile Binatlı defansının dengesini bozdu. Defansın ardına atılan her topta tehlike yaratan Candy önce net fırsatta topu üst direğe nişanladı. Ancak ardından gelişen atakta defansı ekarte eden Candy bu kez topu Kasım’a aktardı. Golcü Kasım ise boş kaleye topu göndererek takımını öne geçiren golü kaydetti. Gelen golden sonra net fırsatlar bulan Lefke ya bunları dışarı gönderdi, ya da kaleci Yunus yaptığı kurtarışlar ile ikinci gole izin vermedi. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken sahneye yine Candy çıktı ve getirdiği topu Esosa’ya aktardı. Bu oyuncuda şık bir vuruşla maçın skorunu belirlemiş oldu.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz