- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTürkiyeAlaattin Çakıcı tahliye edildi

Alaattin Çakıcı tahliye edildi

- Advertisement -spot_img

Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yargılanarak hüküm giyen ve Türkiye’de 16 yıldır cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı, yeni infaz düzenlemesi kapsamında tahliye edildi.

DHA’da yer alan haberde, Çakıcı’nın gece yarısı tahliye edildiği ve yakınlarıyla birlikte tutuklu olduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden ayrıldığı aktarıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın adayı olarak girdiği 24 Haziran 2018’deki seçimleri kazanmasının ardından yaptığı balkon konuşmasında Bahçeli’nin adını zikretmemişti.

Seçimde kritik bir rol oynadığına inandığı Bahçeli ve seçmeninden bahsedilmeyince, cezaevindeki mafya lideri Alaattin Çakıcı, seçimden bir gün sonra bir mektupla Erdoğan’a seslendi:

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yeni oluşumun başkanı seçilmesinde en büyük etken sayın Bahçeli ve yol arkadaşlarıdır… Devletimizin sigortası olan ülkücüler ile ilgili bir kelime dahi etmedi…

“Devletin sahibi sen değilsin!.. Unutma! Sen yolcusun, Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri, her etnik mozaiğe mensup vatan sevdalıları da hancılardır!

“Annene, babana dua ettiğin gibi sayın Bahçeli’ye ve onun yol arkadaşlarına da dua et. Elinden ne gelirse de bana istediğini yapabilirsin…Sokak çocuğu, sokak çetesi olmadığımı da o beyninin derinliklerine sok.”

Mektup, MHP’ye yakınlığıyla bilinen Bengütürk kanalının internet sitesinde haberleştirilerek duyuruldu.

Bu, Çakıcı’nın, cinayet, kara para aklama ve yasadışı silahlı örgüt kurma ve yönetme suçlarıyla girdiği cezaevinden Erdoğan’a sert ifadelerle yazdığı ilk mektup değildi.

Daha önce, mektubunun sonunda “saygılarını sunduğu” Devlet Bahçeli, Mayıs ayında kendisini ziyaret etmiş ve affedilmesi gerektiğini söylediğinde de Erdoğan’a bir mektup yazmıştı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz