- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKıbrısKarar 120 polis için emsal olacak

Karar 120 polis için emsal olacak

- Advertisement -spot_img

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında savunması alınan 3 polis, terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle ihraç edildi.

Polis Örgütü içerisinde kurulan özel birim tarafından yapılan soruşturmada FETÖ terör örgütü ile bağlantıları olduğu belirlenen 1 müfettiş muavini, 1 polis çavuşu ve 1 polis memuru görevden ihraç edildi.

Ali Özbayrak (Mufettiş Muavini)

Yılmaz Öztürk (Polis Çavuşu)

Sadık Erol (Polis Memuru)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında savunması alınan Ali Özbayrak, Yılmaz Öztürk ve Sadık Erol isimli polisler, terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle ihraç edildi.

Verilen bu kararın, hakkında dosya hazırlanıp rapor sunulan ve aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 120 polis mensubu için emsal olması bekleniyor.

51/84 sayılı Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası’nın 71 (2) (C) maddesinde yer alan “Kamu yararı gereği” üç polis mahkeme emri olmaksızın görevinden ihraç edebiliyor. Komisyonun kararı ise Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşınabiliyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz