- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKategorisizÖzker Özgür kabri başında anıldı

Özker Özgür kabri başında anıldı

- Advertisement -spot_img

CTP Genel Başkanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve Birleşik Kıbrıs Partisi kurucularından olan Özker Özgür ve merhum eşi Zehra Özgür için Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki mezarları başında anma töreni düzenlendi.

Törende, Özker Özgür’ün kızı Münevver Özgür, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, UBP Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı.

Özker ve Zehra Özgür’ün kızları Münevver Özgür anma töreninin başında yaptığı konuşmada törenine katılanlara teşekkür etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Türkü’nün, çözüm mücadelesi ve demokrasi kavgasının devam ettiğini belirterek, kendilerinin görevinin Özker Özgür’ü anarken bu mücadeleyi birlik içinde sürdürmek olduğunu söyledi.

Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da Özker Özgür ve Zehra Özgür’ün yaşadıkları sürece çok şeyler öğrettiğini ve halen öğretmeye devam ettiklerini söyledi.

Erhürman,“Yaşamış olmak önemli ama nasıl yaşadığınız da önemli. İyi ki yaşadılar iyi ki bizlerle birlikte oldular. İyi ki bizlere bu dersleri öğrettiler” dedi.

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Özker Özgür ve Zehra Özgür çiftinin öğretmenlikleri yanısıra sosyal oluşları ve siyasi düşünceleri ile de öne çıktıklarını ifade etti.

Özgür çiftinin çok şey öğrettiğini en fazla da barışın ve Kıbrıs sorunun çözümünün önemini vurguladıklarını kaydeden Talat, Kıbrıs sorunu ve barış kuruculuğunun birbirini tamamlayan unsur olduğunu ifade ettiklerini belirtti.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar da, merhum Özker Özgür’ü siyasete girmeden önce çok iyi tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, Özgür’ün bir fikir adamı bir lider olduğunu söyledi.

Özgür’ün düşünceleri doğrultusunda yıllarca mücadele ettiğini belirten Tatar, Özker Özgür ve eşi Zehra Özgür’ü rahmetle andığını söyledi.

Özker Özgür ve Salih Miroğlu’nu aynı gün kaybedildiğini anımsatan Tatar, 14 yıldır ikisinin de anıldığını belirterek, “Siyasi görüşümüz ne olursa olsun günlük kavgalardan uzak bu huzurlu ortamda birbirimize kenetlenmek ve bu ülkede var olmak için hep birlikte aynı mücadele içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, “14 yıl önce bugün iki güzel insanı kaybettik” diyerek Salih Miroğlu ve Özkür Özgür’ü andı.

Özker Özgür’ün inandığı değerler için mücadele eden biri olduğunu anlatan Akıncı, Özgür’ün karşıt düşüncelere her zaman saygılı olduğunu da anımsattı.

Akıncı, Miroğlu ve Özgür’ün ortak özelliğini topluma mal olmaları olduğunu kaydetti. Özker Özgür’ün toplumun tümünü, Türk, Rum, Maronit, Ermeni ayrımı yapmadan sevdiğini söyleyen Akıncı, Özgür’ün adanın federal çatıda eşitlik içinde birleşmesi için çalıştığını, bu uğraşı sürdüreceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Özker Özgür ve eşi Zehra Özgür’ün kabirlerine çiçek bırakıldı. (BRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz