- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKüçük Manşetler1 bakana göre bir buçuk aylık bir iş, diğeri için 2-3 yıllık...

1 bakana göre bir buçuk aylık bir iş, diğeri için 2-3 yıllık imiş!

- Advertisement -spot_img

Hükümet değişti, bakanlar değişti, olan yine ülke gençliğine oldu…

1 bakan değişimi ülke gençliğinin hayatına mal olur mu?

Oluyor işte!

Siyasetin, sağlığa vurduğu ağır darbeye tanık oluyoruz.

Geçtiğimiz gün Yenibakış gazetesinde bir haber çıktı. Filiz Besim’in projesi olan “Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi” askıya alınmış.

Filiz Besim’in görevde kalsa bir buçuk AY sonra hizmete sokacağı bu merkez, yeni bakana göre 2-3 YIL sonra hayat bulabilirmiş.

Bilindiği gibi, “Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi”nin yıllarca bu ülkede eksikliği yaşandı. Yıllar yılı ülkede bir bağımlılıkla mücadele merkezi bulunmamasının bedelini, gençler hayatlarıyla ödedi.

Filiz Besim göreve gelir gelmez, ülkenin yıllardır bağımlılıkla mücadele sorunu yaşadığını dikkate alarak, bu merkezin hayata geçirilmesi için çok büyük çaba sarf etti. Önce Çatalköy’de bir yer temin edip ardından, Türkiye’den bir Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzman Doktoru ile de sözleşme imzaladı.

Bakanlık görevinden ayrılmasının hemen akabinde ise bu proje askıya alındı. Filiz Besim bahse konu haberde şunları söylüyor: “Uzun ve meşakkatli bir çalışma yaptık. Uzman doktor Davut Ocak, 10 Haziran’da Barış Ruh’ta göreve başladı. Ancak Bakan Ali Pilli ile görüştüğünü, bir buçuk ayda tamamlanacak olan projenin 2-3 yıl alacağının kendisine söylenmesi üzerine Türkiye’ye geri dönüş yaptığını öğrendim. Dünya uyuşturucu gününde böylesi bir fırsat geri çevriliyor. Bu fırsatı kaçırmamamız gerekirdi. Çok büyük bir ihtiyaçtı” dedi.

Yani Filiz Besim’in çabalarıyla yıllar sonra ülkede hayat bulan, sonuna gelinen ve bir buçuk ay sonra tamamlanabilecek olan bir proje, Bakan değişince askıya alındı.

Filiz Besim için bir buçuk aylık bir iş, yeni bakana göre 2-3 yıllık imiş!

Sory ama sağlık alanı böyle uyuzluk, böyle hantallık, böyle umursamızlığa gelmez. Böyle ağır aksak götüremezsiniz sağlık alanını.

Tıpkı yine hastaların en büyük sorunlarından olan refakatçi konusundaki keşmekeşe Filiz Besim’in sür’atle çare bulması konusu gibi. Hastanelerdeki yabancı uyruklu refakatçi kaosuna Filiz Besim’in bakanlığı döneminde ne kadar hızlı kararlarla çözüm ürettiğini de daha sonra yazmak isterim fırsat bulursam.

Filiz Besim, ülkemiz açısından çok büyük bir olumsuzluk olan bu yeni gelişmeyi, “boğazım düğümleniyor” sözleriyle duyurdu.

Denk gelmiş olacak ki, Mehmet Çakıcı da birkaç gün önce Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’ni açtığını açıklamış. Tabi bu özel bir psikiyatri hastanesi.

Uyuşturucu illetinin hem dünyanın hem de ülkenin en büyük problemleri haline geldiği günümüzde, Devletin bir uyuşturucu merkezi olmaması toplumumuz açısından çok büyük bir eksiklik.

Dün konuştum Filiz Besim ile… “Bu merkeze bu ülkenin çok ihtiyacı var. Herkes özele gidecek para bulamayabilir ve devlet de hastaları özel merkezlere göndermeyebilir. Devletin mutlaka kendi “Tedavi ve rehabilitasyon merkezi” olmalıdır” dedi.

Ne acı… Ülkeye kazandırmak için hayata geçirmeye çalıştığınız projelerinizi yarım bırakıp gitmek, üç gün sonra da bitmesine ramak kaldığını bildiğiniz projenizin rafa kaldırıldığını duymak…

İşte siyasetin çirkin yüzü! İşte siyasetin sağlığa vurduğu ağır darbe!

“Filiz Besim’in Sağlık Bakanlığı görevinden gitmesi, sağlık alanının ciddi anlamda mercek altına alınması gerekliliğini doğurdu” demiştim, kısa süre önceki yazımda.

“Çünkü sağlık alanındaki çalışmalar, o dönemde alınan kararlar, atılan adımlar, başarılanlar, hayata geçirilenler ile bundan sonra sağlık alanında yapılacak olanların kıyası bence çok önemlidir” diye de eklemiştim aynı yazımda.

“Sağlıkta tekrardan bir kaos yaşanmaması için, Filiz Besim’in yaptığı düzenlemelerin, kurduğu sistemin daha da ileriye götürülmesi gerekmektedir” diye de vurgulamıştım okuyanlarınız hatırlayacaktır.

“Tarihe geçmesi gereken bir BAKAN!” başlıklı o yazımda;”Kronikleşmiş sorun ve sıkıntılar Bakan’ın değişmesiyle tekrarlanacak mı?” yoksa Filiz Besim’in kurduğu sistem devam edebilecek mi, bunu hep birlikte göreceğiz” diyerek, “bakalım yeni gelen Bakan Ali Pilli, sağlık alanına dair neler yapacak? Bunu hep birlikte göreceğiz” demiştim.

Evet ne yazık ki gördük!

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz