- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKıbrıs“100’üncü yılında Fikirlerinin Işığı’nda Yürüyoruz” temalı çalıştay yapılıyor

“100’üncü yılında Fikirlerinin Işığı’nda Yürüyoruz” temalı çalıştay yapılıyor

- Advertisement -spot_img

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında Golden Tulip Otel’de Gençlik Çalıştayı düzenlendi.

“100’üncü yılında Fikirlerinin Işığı’nda Yürüyoruz” temasıyla gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Çalıştayda ilk konuşmayı yapan Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Salih Sarpten, gençleri ve fikirlerini önemsediklerini belirterek, gençlerin kültürel ve yerel değerlerin yanı sıra evrensel değerleri de kazanması gerektiğini söyledi.

Sarpten oturumların “Gençlerin İş Dünyasına Girişi”, “Eğitim Kalitesinin Artırılması”, “Sosyal Yaşamda Genç Olmak” ve “Teknolojinin Daha Etkin Kullanımı” başlıkları altında yapılacağını da kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, esas olanın gençler ve onların geleceğinin nasıl şekillendirileceği olduğunu dile getirerek, Atatürk’ün Cumhuriyeti ve geleceği gençlere emanet ettiğini söyledi.

“Bilim ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanıp, yönetelim ama esiri olmayalım” diyen Özyiğit, insani değerler gözardı edilmeden teknolojiye sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

Özyiğit, Kıbrıs sorununun çözümsüz kalması nedeniyle haksız tecritlerin sürdüğünü anımsatarak, dünyadaki sınırların bilimle ortadan kalktığını, hava ve deniz yoluyla mümkün olmasa da bilim yoluyla dünyaya ulaşımın artık çok kolay olduğunu kaydetti.

Hükümetin istifa ettiğini de anımsatan Özyiğit, bunun bir bayrak yarışı olduğunu, 15 ay önce devraldıkları bakanlığı bugünlere taşıdıklarını söyledi.

Yaptıkları icraatları bir basın toplantısı ile değerlendireceğini de söyleyen Özyiğit, hangi koşulda ve konuda olursa olsun gençlere desteğinin her zaman süreceğini de belirtti.

Kıbrıs Türk gençliğinin kendi ülkesinde demokratik düzende insanca yaşamasının kendileri için önemini de vurgulayan Özyiğit, “Birgün iş bulamaz ve göç yollarına düşerseniz, bu beni kahreder. Size güveniyor, inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayda oturumlara geçildi. Çalıştay saat 16.00’da sona erecek.
(BRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz