- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKıbrıs“Eşitlikçi lider kadınlar yetiştirmeliyiz”

“Eşitlikçi lider kadınlar yetiştirmeliyiz”

- Advertisement -spot_img

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı (SRÖV) Mütevelli Heyeti Başkanı Hatice Düzgün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda,  SRÖV’ün 2020 yılında eşitlik aktivistleri, kadın hakları savunucuları sanatçılar ile bir araya gelip lider kadın programlarını tüm kadınlara ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı (SRÖV) Mütevelli Heyeti Başkanı Hatice Düzgün, 8 Mart Dünya Emekci Kadınlar Günü’nün kadınların cinsiyet ayırımcılığına  karşı başkaldırılarının adı olduğunu belirtti.

Kıbrıs’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ilk kez İlerici Yurtsever Kadınlar Birliği tarafından 1978 yılında kutlandığını  kaydeden Düzgün, Kıbrıs’taki kadın hareketinin dünya kadın hareketi ile paralel çalışmalar ile 2000 yılından sonra Feminist Kadın Hareketiyle de ivme kazandığını ifade etti.

Hatice Düzgün, uluslararası toplumların bu yıl eşitlik ve kadın haklarını gerçekleştirme başlıklarıyla 2030  yılına kadar  sürdürülebilir kalkınma hedefleri belirlediklerini, cinsiyete dayalı şiddetin  sıfırlanmasının da en büyük hedeflerinden biri olduğunu dile getirdi.

Düzgün, ülkemizde ve dünyada kadınların ve kız çocuklarının çoğunluğu  için gerçek değişimin ( eşitlik- adalet) çok yavaş ilerlediğini kaydettiği mesajında, ülkemizde yasalara yerleşen birçok uluslararası sözleşmeler olduğunu,  ilgili sözleşmelerin hükümlerini yerine getirebilmek  için denetim mekanimalarının şart olduğunu dile getirdi. Kadının insan haklarına duyarlı olan ülkelerin insani gelişim  ve cinsiyetler arası eşitlik raporları incelenerek sürdürülebilir kalkınma hedefleri belirlediklerini kaydeden Hatice Düzgün, “SRÖV 2020 yılında eşitlik aktivistleri, kadın hakları savunucuları sanatcılar  ile bir araya  gelip  lider kadın programlarını tüm genç kadınlara  ulaştırmayı hedeflemektedir. Eşitlikçi lider kadınlar yetiştirmeliyiz ve bunu hızlıca yapmalıyız” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz