- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDünyaABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüştü

- Advertisement -spot_img

ABD yönetiminin Haşdi Şabi’ye bağlı Hizbullah Tugayları’na düzenlediği saldırıyı protesto etmek isteyen yüzlerce kişi, sabah saatlerinde Bağdat’taki ABD Büyükelçiliğini işgal etmişti.

Büyükelçilik binasında yaşanan gerginlikte 20 kişi yaralanmış, ABD Başkanı Donald Trump saldırıdan İran’ı sorumlu tutmuştu.

Gelişmelerin ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ve Başbakanı Adil Abdulmehdi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmeler hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus tarafından yayımlanan açıklamada, “Bakan, ABD’nin, Irak’ın bağımsızlığını desteklemek için orada bulunan vatandaşlarını koruyacağını ve savunacağını ifade etti. Salih ve Abdulmehdi, Pompeo’yu, sorumluluklarını yerine getirecekleri ve ABD personeli ile tesislerinin güvenliğini sağlayacakları konusunda temin etti.” ifadelerine yer verildi.

Pompeo ayrıca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İran destekli gruplar Bağdat’taki Büyükelçiliğimizi tehdit ediyor” ifadesini kullandı.

Kaynak: Reuters, TRT Haber

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz