- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDünyaAlmanya'da bir camiye İslam düşmanlığı içeren mektup gönderildi

Almanya’da bir camiye İslam düşmanlığı içeren mektup gönderildi

- Advertisement -spot_img

Berlin İslam Federasyonu (İF) Başkanı Murat Gül, İF’ye bağlı bir camiye bugün posta yoluyla İslam düşmanlığı içeren mektup ulaştığını belirtti.

Mektubu polise götürdüklerini ifade eden Gül, “Müslümanlara karşı ırkçılık” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını söyledi.

Güvenlik birimlerine ‘tedbir alın’ uyarısı

Gül, cami derneği yönetimiyle, daha fazla hedefe konulmaması için caminin ismini açıklamama kararı aldıklarını ve bunun da anlayışla karşılanmasını kaydetti.

“Yabancı ve Müslüman düşmanlığının Almanya’da arttığını hissediyoruz.” diyen Gül, Almanya’nın güvenli ülkelerden biri olduğunu, buna halel getirilmemesi için güvenlik birimlerinin tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Thüringen eyaletinde dün yapılan seçimlerde, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi’nin oylarını ciddi oranda arttırdığına da işaret eden Gül, siyasetçilerin aşırı sağa karşı mücadeleyi artırmasını istedi.

Gül, Alman hükümetinin antisemitizmle mücadele görevlisini atadığı gibi Müslüman karşıtlığıyla mücadele görevlisini de atamasını talep ederek, böylelikle Müslüman ve İslam karşıtlığına karşı mücadelenin daha iyi koordine edilebileceğini kaydetti.

Fransa’nın Bayonne kentindeki bir caminin önünde de silahlı saldırı düzenlenmiş olayda 2 kişi yaralanmıştı. 

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz