- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemAtun: "Akıncı planlı bir oyun oynuyor"

Atun: “Akıncı planlı bir oyun oynuyor”

- Advertisement -spot_img

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın The Guardian gazetesine yaptığı açıklama tepkilerin hedefi olmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Ata Atun, Akıncı’nın bazı kesimlere hoş görünmek için planlı ve 3 boyutu olan bir açıklama yaptığını kaydetti.

Prof. Dr. Atun, “Mağduriyet Kıbrıs’ta prim alan bir durumdur. Türkiye’den gelen tepkiler sonucu buradan ve AB ile ABD’den destek almayı hedefleyen çok planlı bir hareket yaptı Akıncı. ‘Bakın Türkiye ensemizde, siz yardım edin, Türkiye’yi Kıbrıs’tan uzaklaştıralım’ mesajıdır. ‘Sizin (AB, ABD) isteklerinizi ancak ben yerine getirebilirim’ mesajıdır. Şunu da eklemek isterim ki; bizler Kıbrıs Türkleri olarak asla Akıncı gibi düşünmemekteyiz. Akıncı bizi temsil etmemektedir. Benim Türkiye’deki soydaşlarıma tavsiyem Akıncı’nın bu provokatif ve tribünlere oynayan sözlerini ciddiye almayarak murat ettiği oyununu bozmalarıdır. Kıbrıs Türk halkı kendisine gereken cevabı sandıkta verecektir.” ifadelerini kullandı.

Akıncı’nın, planlı bir oyun oynadığını belirten Prof. Dr. Atun, şunları söyledi:

“Akıncı, Türkiye’yi kötüleyerek sosyal medyadan destek bulmaya çalışıyor ve bir miktar buldu da. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ve sözcüsünün yaptığı açıklamalar tamamen dış odaklardan mali, istihbari, altıncı kol, medya ve siyasi destek almak amaçlı. Açıklamalar uluslararası terbiyeye, dostluğa ve Türkiye ile KKTC arasındaki gönül bağına aykırıdır.

BOZKURT: REFERANDUMLA KARAR VERİLDİ YANİ DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE YAPILDI

Araştırmacı Yazar İsmail Bozkurt ise, “Hatay Atatürk’ün çizdiği misakı milli hudutları içerisindeydi ve Türkiye’ye bağlanması, o zamanki milletler cemiyeti gözetiminde yapılan bir referandumla karar verildi. Yani çok demokratik bir şekilde yapıldı. Aradan yüzyıla yakın bir zaman geçti. Şuanda bunun gündeme getirilmesi gerçekten çok şaşırtıcı. Tabi bir de Tayfun Sökmen’i ortaya atmak o da başka bir şaşırtıcı konu. Yani anlamak mümkün değil gerçekten de ben anlayamıyorum nasıl bir anlayıştır. Önümüzdeki seçim süreci çok kötü geçeceğe benziyor. Gereksiz olan konuları açmanın hiç alemi yok. Bu konu toplumu gerer. Ve karşılıklı suçlamalar ortaya çıkar ve hiç temeli yok yani. Gündemde öyle bir konu yok. Olmayan bir konuyu taşımak ne kadar doğru” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz