- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKategorisizBakan Çavuşoğlu, DAÜ’de düzenlenen protokol imza törenine katıldı

Bakan Çavuşoğlu, DAÜ’de düzenlenen protokol imza törenine katıldı

- Advertisement -spot_img

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında DAÜ’nün vergi yükümlülüklerinin yapılandırılması çerçevesinde düzenlenen protokol imza törene katıldı.

DAÜ’de gerçekleştirilen törene protokole Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam imza koydu.

Protokol imza töreninde, Bakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra, UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, Özel Kalem Müdürü Mehmet Faruk, her iki bakanlığın yetkileri, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Erdal Özcenk, VYK üyeleri ve rektör yardımcıları katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu imza töreninde yaptığı açıklamada, yeni hükümet olarak vizyonlarının “üniversiteler adası” misyonunu ileriye taşımak olduğunu ifade etti.
Bakan Çavuşoğlu, DAÜ’nün yıllardır tartışılan sorununun çözümüyle ilgili Maliye Bakanlığının açılım yaptığını ifade etti.

Çavuşoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın 2019-2020 hedefleriyle ilgili olarak, ülkenin dünyaya açılan pencereleri olan üniversitelerin rahat nefes almasını sağlayıp dünyaya açılması adına başlattıkları çalışmalar çerçevesinde YÖK’le protokol imzaladıklarını ve bu protokolle üniversitelerin sorunlarına çözüm önerileri sağladıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, üniversitelerin hem içte hem de dış dünya ile ilgili sorunlarına çözüm bulmakla ilgili Bakanlık olarak sorumluluk hissettiklerini belirtti.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da, yükseköğretimin ülkede gözünü DAÜ ile açtığını belirterek, DAÜ’nün yıllardır çözülemeyen sorununun gelişmesinin önünde engel olmasını doğru bulmadıklarını belirtti.
Sorunun çözümü konusunda ilk adımın DAÜ’den geldiğini belirten Amcaooğlu, Maliye Bakanlığının attığı dört adımla sorunun çözüldüğünü ifade etti.
Amcaoğlu DAÜ ile ilgili hükümetin üzerine düşen görevinin Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirildiğini kaydederek, tüm üniversitelerin sorunlarını çözme konusunda da kendilerini görevli kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

Protokol imza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise, bugün DAÜ için özel bir gün olduğunu belirterek, DAÜ’nün devlet ve hükümetle ilişkilerini her zaman en üst seviye tuttuğunu kaydetti.
Osam, DAÜ’nün vergi yükümlülükleriyle ilgili konuyu hükümetle etkili bir biçimde çözdüklerini ifade ederek, “Bugün itibarıyla 5 kat hafifleyerek, hızlanarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Protokol ile birlikte DAÜ’nün 2010 yılından bugüne Maliye’ye olan borçları tamamen kaldırıldı. DAÜ’nün kurulduğu günden 2010 yılına kadar olan borçları da yeniden değerlendirilerek yapılandırılacak.

(BRT/SM)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz