- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemEvleri yanan engelli çocuklara kim sahip çıkacak?

Evleri yanan engelli çocuklara kim sahip çıkacak?

- Advertisement -spot_img

Lefkoşa Terminal bölgesinde bir evde yangın çıktı… Evleri yanan aileye Vakıflar İdaresi ile Sosyal Hizmetler sahip çıkıyor. 

Lefkoşa Terminal bölgesinde bulunan bir evde 9.30 civarında yangın meydana geldi. İtfaiye ekipleri şuan müdahale ediyor. Aysel İncige ve Selahattin İncige’ye ait evde çıkan yangında, engelli çocukların yangına maruz kaldıkları ve dumandan etkilendikleri öğrenildi.

Evde 3’ü engelli, 6 çocuğun anne babalarıyla yaşadığı, yangın sırasında çocukların evde bulundukları belirtiliyor.

Zeytin Ağacı Yardımlaşma Derneği Başkanı Rabia Özcömert, devletin engelli çocuklara sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Özcömert, “bu ailenin artık gerçekten kontrol altına alınması lazım. Çocuklar başıboş kalıyor” dedi.

Vakıflar İdaresi’ne ait evde yaşayan aileye Vakıflar İdaresi tarafından sürekli olarak çıkmaları ihbarı yapıldığı da verilen bilgiler arasında. Evrenselgazete ise olay anında, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musaoğluları’na ulaştı, evleri yanan aileye sahip çıkılıp çıkılmayacağını sordu. Yanan evin vakıflara ait evkaf malı olmadığını, Vakıflar İdaresi’nin kira yardımı yaptığını belirten Musaoğluları, Erenselgazete’ye konuştu. Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musaoğluları, Vakıflar İdaresi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi ile birlikte olaya anında müdahil olduklarını ve yardım için gerekli girişimleri başlattıklarını belirtti.

Musaoğluları, “Sosyal Hizmetler ile birlikte geçmiş dönemde kira yardımı yaptığımız bir aileymiş. Biz yine üzerimize düşeni yapacağız. Şuanda aileyi Sosyal Hizmetler geçici olarak bir pansiyona yerleştirecek. Ne gerekirse gerekli yardım yapılacak. Ev özel şahsa aitti. Evin kirasını Vakıflar İdaresi olarak karşılıyorduk. Yanan evde zarar gören eşyaların temini ve gerekli her türlü yardımı yapacağız. Vatandaşımızı sokakta çaresiz bırakmayız” dedi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da, yangında yaşadıkları ev zarar gören aileyi geçici olarak bir yere yerleştireceklerini akabinde de yaşayacakları kalıcı ev temini için gerekeni yapacaklarını belirtti. Başkurt, evlerinde yangın çıkan ailenin özel gereksinimli çocukları olduğu için daireden nakdi yardım aldıklarını, bu süreçte de bahse konu aileye sahip çıkacaklarının bilgisini verdi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz