- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDünyaİsrail ordusunun şehit ettiği Filistinli sayısı 4'e yükseldi

İsrail ordusunun şehit ettiği Filistinli sayısı 4’e yükseldi

- Advertisement -spot_img

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait bir noktaya İsrail tarafından dün düzenlenen hava saldırısı sonucu iki kişinin, sınır boyunda Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılanlara açılan ateş sonucu da iki kişinin şehit olduğu belirtildi.

Ayrıca 2’si hava saldırısında, diğerleri gösterilerde olmak üzere toplam 51 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Hava saldırısında hayatını kaybedenlerin Abdullah Ebu Melluh ve Ala el-Bobli, sınırda İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucu ölenlerin ise Remzi Ruhi Abduh ve Raid Halil Ebu Tayr olduğu kaydedildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Gazze’den sınırdaki askerlere ateş açılması sonucu biri orta derecede, diğeri hafif şekilde olmak üzere 2 askerin yaralandığı, bu saldırıya karşılık olarak Kassam’a ait bir noktanın hava saldırısıyla vurulduğu belirtildi.

Gerek Hamas, gerekse İslami Cihad örgütleri tarafından yapılan açıklamalarda, şiddetin tırmanışından sorumlu tarafın İsrail olduğu ifade edildi.

Kassam Tugayları, bu gelişmelerin ardından Gazze’deki silahlı gruplara yaptığı çağrıda, İsrail’in işlediği suçlara karşılık vermeye hazırlanmalarını istedi. Benzer bir açıklamayı İslami Cihad’a bağlı Kudüs Seriyyeleri de yaptı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde 200’den fazla Filistinli şehit düştü

Filistinliler, 30 Mart 2018’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı altında eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise “sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını” talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin bir yılı aşkın süredir devam eden işgal karşıtı gösterilere müdahalesinde şu ana kadar 200’den fazla Filistinli şehit oldu.  

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz