- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemM. Kemal Deniz, kabri başında anıldı

M. Kemal Deniz, kabri başında anıldı

- Advertisement -spot_img

Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Eski Milletvekili ve Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Kurucusu Mehmet Kemal Deniz’in 24. ölüm yıldönümünde Lefkoşa’daki mezarı başında anma töreni düzenlendi.
Anma törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar, Deniz’in oğlu Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve sevenleri katıldı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz törende yaptığı konuşmada babasının Kıbrıs Türk toplumuna önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, buna rağmen Kıbrıs Türk tarih kitaplarında babasının yer almadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende konuşma yaparak, Deniz’in Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkmış, ülkesini ve insanları seven bir kişi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında, “Biz KKTC’yi iki devletliliği savunurken geçmişte yapılan bu fedakarlıklarla bugünlere geldik. Deniz gibi değerleri her zaman hatırlamalıyız” dedi.

Tatar, “Deniz, KKTC’nin tanınmasını da her zaman arzu eden biriydi. Bu makamda ben de onun özlemini yerine getirmek için KKTC’nin Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığının özgürlüğünün egemenliğinin bir ifadesi olarak daha da kabul görmesi için tanınması için gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img