- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGündemZehie Helin Reessur’un katili Altundağ’ın cezası 14.00’te açıklanacak

Zehie Helin Reessur’un katili Altundağ’ın cezası 14.00’te açıklanacak

- Advertisement -spot_img

İskele’de hunharca katledilen Zehie Helin Reessur’un katli Sefer Buğra Altundağ’a verilecek ceza saat 14.00’te açıklanacak.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin İskele’de yaptığı oturumda kararı, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı okuyacak.

Karar için sanık ve maktulenin aileleri de mahkeme salonunda hazır bulunuyor.

Oturumlarını İskele’de yapan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Altundağ’ı, tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme dahil 5 davadan da oy birliğiyle suçlu bulup, mahkum etti.

Dün bu kararı açıklayan Mahkeme, verilen cezayı açıklamak üzereyken, sanığın avukatının itirazı üzerine sosyal tahkikat raporu sunulması için bugüne ertelenmişti.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bugün yaptığı duruşmada, Sosyal Hizmetler Dairesi Gazimağusa Şube Amiri Hacer Okyay, sosyal tahkikat raporunu mahkemeye sundu.

Savcı Emine Taşkın, tanzim edilmiş raporu, mahkemeye sunan tanık şube amiri Hacer Okyay’a sorular yöneltti. Okyay da, sanığın durumu ve ailevi durumunu içeren rapor ile ilgili bilgiler verdi.

Sanık Avukatı, raporun itilaf konusu olduğuna işaret ederek, itiraz etti. Ancak mahkeme raporu emare olarak kabul etti ve emare 195 olarak kaydetti.

Mahkemenin ertelenmesi talebi kabul edilmemesi ve ceza takdiri için 14.00’e ertelenmesi üzerine savunma avukatı yasal haklarının istinafta aranmasının saklı olduğunu söyledi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img